top of page
  • Obrázek autoraVendula Svobodová

NOOK MAMA: Útočiště maminkám i jejich dětem




NOOK MAMA je tu pro všechny ženy, které chtějí být i ve veřejném prostoru maminkami a zůstat svému dítěti nablízku za každé situace.



Seznamte se s NOOK MAMA

Doslova koutek soukromí, pro chvilky spolu, v klidu a pohodlí maminek a jejich dětí. To je přebalovací a kojící box NOOK MAMA. Estetické a především funkční řešení pro jakýkoliv interiér.


Tvoří jej dvě pečlivě navržené části. Prakticky řešený přebalovací pult opatřený potahem z vysoce kvalitní a odolné koženky. Ta zajišťuje snadnou údržbu a hlavně hygienickou čistotu. Osvětlená police pod pultem navíc pomůže rychle najít vše potřebné a při odchodu na nic nezapomenout.

Druhou částí NOOK MAMA je kojící křeslo. To splňuje vysoké nároky na ergonomii zajišťující pohodlné sezení i polohu při kojení. Nechybí ani 2 polštářky pro ještě větší pohodlí. NOOK MAMA však není jen designový box k přebalování či kojení. Je to mnohem více…



Klidné a diskrétní útočiště

Kojení je tou nejpřirozenější a základní součástí života každé maminky a jejího dítěte. Pro miminko je navíc nanejvýš prospěšné a zajišťuje správný vývoj imunitního systému, růstu a celkového zdraví.


Myšlenka spokojeného a plnohodnotného kojení se však často bohužel rozplývá ve chvíli, kdy je potřeba opustit bezpečí a soukromí domova. Proč? Realita kojení na veřejnosti a jeho vnímání společností bývá i dnes důvodem, proč se během něj řada maminek cítí nekomfortně.


Tomu bohužel příliš nepomáhá ani podoba a umístění prostor vyhrazených ke kojení či přebalování miminka. Mnohdy neosobní a chladné místnosti, odtržené od okolního dění neposkytují pohodlí matce ani dítěti. Navraťme maminkám pocit bezpečí a komfortu díky NOOK MAMA.



Co má společné kojení, svoboda a NOOK MAMA?

Vlastně úplně všechno. Snad každá maminka zná situace, kdy musela složitě plánovat a propočítávat dobu kojení. Zda si může i s dítětem vyřídit co potřebuje, bez spěchu a rychlého návratu domů kvůli nakrmení miminka. Některé maminky tak raději zvolí cestu hlídání, případně svůj plán odloží úplně. Musí to tak ale opravdu být?


S NOOK MAMA chceme maminkám poskytnou svobodu. V rozhodování, plánování a možnostech. Mateřství podle nás neznamená vzdávat se svého společenského života, zájmů nebo jeho oddělování od ostatních povinností. Kojící maminky by se neměly cítit omezovány, ať už se chystají na nákup, návštěvu ke kamarádce, k lékaři či na výstavu do muzea.



S respektem k mateřství takovému, jaké je…

Mateřství je pouto, intimita a především vzájemné propojení maminky s dítětem. Harmonie a souznění obou je klíčem ke všemu, co spokojené mateřství obnáší. Klidná maminka, znamená klidné miminko.


Kojení či péče o dítě na veřejnosti by proto neměly být ani pro jednoho z nich stresující. Respekt společnosti k maminkám, jejich rozhodnutím v péči o své dítě a především mateřství jako takovému, je cestou, po které s NOOK MAMA jdeme. Přidáte se k nám?





bottom of page