top of page
  • Obrázek autoraVendula Svobodová

Funkčnost a design ve službách maminek - i to je NOOK MAMA




Následuje forma funkci, nebo funkce formu? Co myslíte? Podle nás se tyto dva klíčové faktory navzájem doplňují. Jeden bez druhého by nemohly tvořit plnohodnotný celek a naplňovat tak ideu, která je s nimi spjatá.

A přesně tak vznikl i náš NOOK MAMA. S pevnými základy v myšlence umožňující propojení funkčnosti a designu v zájmu komfortu a naplnění potřeb maminek s dětmi. S myšlenkou, kdy mateřství není omezení, ale blízkost, propojení a radost ze společně strávených chvilek maminky a miminka…


V soukromí a zároveň na dosah okolnímu dění?

Ano, díky promyšlenému designu NOOK MAMA. Dvoudílná sestava kojícího křesla a přebalovacího boxu nabízí několik způsobů rozmístění a přizpůsobení potřebám maminek i možnostem samotného prostoru. Lze tak vytvořit více či méně uzavřený prostor ke kojení a přebalování dítěte, kde však maminka nebude vyloučena z dění kolem.

Ať tak, či tak, všechny varianty rozmístění NOOK MAMA spojuje jeden jmenovatel, a sice diskrétnost. Tu poskytují optimálně vysoké stěny přebalovacího boxu i kojícího křesla zaručující, mimo jiné, oboustranný akustický komfort. Maminka s miminkem tak mají chvilku jen pro sebe i ve frekventovaném veřejném prostoru, jakým mohou být hotelová lobby, čekárny u lékaře, dětské koutky a mnoho dalších míst. Důležitost společně strávených momentů a vzájemné propojení maminky a dítěte je koneckonců jedním ze základních pilířů ideje NOOK MAMA. Seznamte se i s dalšími - předchozí článek vám naši NOOK MAMA myšlenku představí!




Komfort a hygienická čistota

Posadit se do komfortního, ergonomického a především čistého křesla, bez obav se opřít a plně se naladit na to být tady a teď maminkou svému dítěti. I v tomto případě proto bezesporu platí naše oblíbená rovnice: Spokojená maminka = spokojené miminko. NOOK MAMA tak reprezentuje soulad hned v několika rovinách. Výjimkou není ani ta materiálová, jež jde v našem řešení ruku v ruce s pohodlím a pocitem bezpečí, které maminky s dětmi vyhledávají a právě v NOOK MAMA i nacházejí.




Použité potahové materiály jsou pečlivě zvolené s ohledem na jejich využívání a nároky na odolnost. Povrch polstrovaného přebalovacího pultu, sedáku i polštářů kojícího křesla proto tvoří snadno čistitelná koženka s antibakteriální úpravou. Hladký povrch je nenáročný na údržbu a rovněž brání usazování nečistot. Zárukou hygienické čistoty je navíc i možnost ošetření koženky nemocniční dezinfekcí.




Čalouněné měkké stěny přebalovacího boxu i křesla vynikají svou odolností vůči oděru. Jejich výška zajišťuje soukromí před pohledy kolemjdoucích. Polstrování pak chrání před drobnými nehodami ve spojení se zvídavostí malých neposedů.


Kombinaci potahových materiálů je navíc možné přizpůsobit podobě a stylu interiéru. NOOK MAMA se tak snadno stane jeho hodnotnou součástí, a to jak po praktické, tak estetické stránce. Na výběr je z celkem 26 odstínů koženky a 36 odstínů potahových látek s různou texturou.




Detaily, na kterých záleží

Od celku k detailům a naopak. To u NOOK MAMA platí alespoň dvojnásob, a to doslova. Jsme si vědomí, že i zdánlivá maličkost, jakým může být například věšák na kabáty, je pro maminky velmi cenný pomocník. Proto jsme jím opatřili jak vnější, tak vnitřní stěnu přebalovacího pultu i kojícího křesla. Maminka si tak může bundu či kabát odložit, aniž by jej ztratila z dohledu.





Chytře umístěná dřevěná odkládací police pod přebalovacím pultem zajistí dostatek prostoru pro uložení tašky, hygienických potřeb a ostatních nezbytností. Její jedinečný tvar, mimo jiné, umožňuje instalaci odpadkového koše přímo do prostoru NOOK MAMA. Díky tomu se maminka nemusí ani na moment vzdalovat.





Pakliže bychom však měli vyzdvihnout pouze jediný detail, bude jím bezpečnost zaručující stabilita. Tu obstarává konstrukce, která se ve své spodní části rozšiřuje a poskytuje tak skutečně pevnou základnu jak přebalovacímu boxu, tak kojícímu křeslu.



Zkrátka, jak rádi říkáme…

NOOK MAMA jednoduše není jen designový kousek nábytku. Přesvědčte se sami a připojte se k nám! Buďte součástí společnosti, pro kterou mateřství neznamená omezení, ani kompromis mezi životem maminky a ženy.
bottom of page